השנתיים האחרונות הביאו לעלייה של ממש במספר המשפחות המתקשות לעמוד בהוצאות שלהן ולשלם התחייבויות כספיות שנטלו על עצמן. המצב הוא כזה שרוב מי שבוחרים לפנות להליכים של הסדר חובות הם מי שצברו חובות בהיקף של 50-150 אלף שח ומחפשים פתרון כלשהו. הרפורמה החדשה בהליכי פשיטת רגל שנכנסה לתוקף לפני מספר שנים באה בדיוק בזמן עבורם.
רוב החייבים בישראל שאינם עומדים בהחזר החובות שלהם הם אנשים נורמטיביים שנקלעו לסחרחורת פיננסית עקב יוקר המחייה שהאמיר פלאים בשנים האחרונות בישראל. התוצאות לכך מאז סיום הקורונה הוא שיותר משפחות מאי פעם פונות להליכי פשיטת רגל כיוון שהן קורסות כלכלית ולא מסוגלות עוד להתמודד עם הנושים או הוצאה לפועל.
אחת הסיבות העיקריות לכך שיש עלייה דרסטית של פונים להליך פשיטת רגל של אדם פרטי היא הרפורמה החדשה שנכנסה לתוקף מעט לפני מגפת הקורונה וכאילו הגיעה בדיוק בזמן עבור מי שזקוקים לפתרון טוב יותר מזה שהיה בעבר.
מהי הרפורמה החדשה בהליכי פשיטת רגל?
במשך שנים ארוכות הליכי פשיטת רגל בישראל היו מורכבים, נמשכו זמן רב ולא היו משתלמים כמעט לכל המעורבים בדבר. הרוב פנו להליך של מוגבל באמצעים שהיה לא יותר מפתרון שדוחה את הקץ עבור החייבים באמצעות אפשרות של החזר חובות קטן יחסית מדי חודש, כאשר הריביות על החוב ממשיכות כרגיל ונושים חדשים היו מצטברים לאורך השנים.
הרפורמה החדשה בפשיטת רגל באה כדי לעשות סדר מחדש ולאפשר לנושים לקבל חלק גדול יותר מהחובות אליהם ולחייבים להחזיר את החובות תוך כדי המשך קיום מכובד, בלי נושאים חדשים שמצטרפים על הדרך או ביקורים של הוצאה לפועל ועם אור בקצה המנהרה. לתהליך כולו היה יעד סופי שבסיומו החייב יכול לצאת לדרך חדשה נטול חובות.
איך מתנהל הליך פשיטת רגל במסגרת הרפורמה החדשה?
ההצעה הכי טובה שלנו אם אתם תחת חובות כבדים, מכתבים של הנושים ואולי אפילו כבר ביקורים של הוצאה לפועל, היא לפנות לשירותי עורך דין פשיטת רגל שייבחן את המצב שלכם ויציע מה האפשרות הטובה ביותר עבורכם.
במידה וההצעה שלו אכן תהיה לפנות להליך של פשיטת רגל של אדם פרטי, הרי שהתהליך כולל כמה שלבים שכדאי להכיר.
הליך פשיטת רגל:
- מגישים בקשה לפשיטת רגל ופתיחת ההליך לבית המשפט.
- בהנחה שבית המשפט מקבל את הבקשה הוא ממנה נאמן מטעמו.
- הנאמן עוצר את כל ההליכים האחרים נגד החייב ואין הצטרפות נושים חדשים וכדומה.
- במקביל חלות הגבלות על החייב כמו התנהלות במזומן בלבד, צו איסור יציאה מהארץ ועוד.
- לאחר פרק זמן בו נבחנות יכולותיו הכספיות של החייב (רכוש ונכסים על שמו…) מגיש הנאמן הצעה לנושים על פריסת החוב של החייב תוך כדי השארת תקציב לקיום מכובד עבורו.
- בין אם הנושים מסכימים או בין אם לא, יכול בית המשפט לאשר את המתווה של הנאמן ופריסת התשלומים מתחילה.
- לאחר 36 חודשים (בד"כ) מסתיימים התשלומים והחייב יכול לבקש צו הפטר חוב.
- ברגע שקיבל את הפטר החוב הוא אדם חופשי ללא חובות, ללא מינוס בחשבון ועם יכולת להתחיל מחדש.
התהליך כולו נמשך עד 4 שנים בד"כ ומאפשר לנושים לקבל חלק משמעותי מהחוב שלהם וגם לנקות את החייב מהחובות שלו ולהשתקם כלכלית.
המאמר נכתב בשיתוף עם Legal Help – משרד עורכי דין לענייני פשיטת רגל בצפון, אשר מעניק ליווי, ייעוץ וייצוג משפטי לחיייבים בכל מחוז הצפון. אם אתם מחפשים עורך דין פשיטת רגל בקריות או עורך דין פשיטת רגל בחיפה – המשרד הוא הכתובת!