תאונת דרכים יכולה להיות קלה ועם פגיעה שטחית ברכב שלכם ויכולה להיות מורכבת יותר ואף כזאת שמובילה לפגיעה פיזית רצינית או נכות. מכיוון שאתם לא יודעים מה חומרת תאונת הדרכים שעברתם, כדאי להתנהל נכון מול חברת הביטוח מהרגע הראשון כדי למקסם את אפשרויות התביעה שלכם מולה.
תאונות דרכים הן מכת מדינה עם הרוגים ופצועים כמעט על בסיס יומיומי. התאונות הללו מתרחשות כמובן בהפתעה וללא תכנון ולכן אם אתם נקלעים לתאונת דרכים שכזאת, אתם לבטח מבולבלים מעט ולא מרוכזים גם אם הפגיעה בכל היא קלה יחסית.
המצב של בלבול ואי ידיעה מה לעשות לאחר תאונת דרכים, מוביל נפגעים רבים שלא להתנהל נכון לאחר התאונה ולפגוע בהם בעת תביעה מול חברת הביטוח במקרה שירצו לתבוע פיצויים. בשל כך חשוב לנסות ולזכור את השלבים שיש לבצע לאחר תאונת דרכים כדי למקסם את היכולות שלכם מול חברת הביטוח.
איך להתנהל נכון בתביעה של תאונת דרכים?
ראשית כל חשוב לזכור שחברת הביטוח אלופה בגביית תשלומים חודשיים עבור הביטוח שהיא מספקת, אבל זה לא הדדי וברגע האמת, הרגע בו אתם זקוקים לפיצוי כספי מחברת הביטוח, היא תבדוק היטב את המצב ותנסה להמעיט בתשלומים המגיעים לכם ככל שאפשר.
בנוסף, כל חברת הביטוח תנסה למצוא אי התאמות בגרסה שאתם מציגים לפניה ולכן חשוב מאוד לאחר תאונת דרכים לתעד את זירת האירוע. יש לצלם בסלולרי את כלי הרכב המעורבים והנפגעים. כמו כן אם יש עדים לאירוע כדאי מאוד לבקש שיתעדו גם כן ויעבירו אליכם. הדבר טוב לשם הוספת זוויות לזירת האירוע וגם למקרה הצורך של גביית עדות מהם בהמשך.
מעבר לכך חברות הביטוח יבקשו לראות מסמכים המעידים על הפגיעה שלכם בתאונה. לכן חשוב מאוד להתפנות לאחר כל תאונת דרכים לבדיקה רפואית. אתם יכולים להתפנות עצמאית או באמצעות אמבולנס, אבל חשוב להגיע לבית חולים לבדיקה של פגיעות בגוף או גם רק במקרה של תחושת כאבים מהתאונה. לעתים יש דימום פנימי או בעיות שיופיעו בצורה בולטת יותר רק לאחר יום או יומיים וחשוב להיבדק כדי לשלול אותם וגם כדי לתעד את הבדיקות והסיבות להן.
חשוב מאוד לאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים לתאונת הדרכים שלכם – מסמכים רפואיים, צילומים ועדויות מזירת האירוע ודיווח למשטרת התנועה. כמו כן אם אתם נאלצים להמשיך בדיקות או טיפולים אצל רופאים שונים, תתעדו כל מסמך רפואי רלוונטי לתיק שלכם.
עוד בתחילת הדרך או בשלב הזה כדאי מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין תאונות דרכים שזאת ההתמחות שלו. עורכי דין שכאלו יודעים מה המסמכים שצריכים ואיזה בדיקות עליכם לעבור כדי להיות מוכנים להגשת תביעה מול חברת הביטוח בדרך הטובה ביותר.
יש לזכור שלחברת הביטוח יש סוללה של עורכי דין שתפקידם להפחית את היקף הפגיעה שלכם וכמובן את התשלום המגיע לכם ולכן יש "לדבר איתם" בשפה שלהם, באמצעות עורך דין תאונות דרכים בעל ניסיון וידע בתחום. כמו כן יש לקחת בחשבון שטווח התביעה שלכם הוא עד 7 שנים מיום האירוע.
במקרים בהם אתם נזקקים לטיפולים, עזרים רפואיים או אפילו עזרה קבועה וגם כמובן נפגעה היכולת שלכם לעבוד, אתם זכאים לתבוע תשלום תכוף לאחר תאונת דרכים מחברת הביטוח על חשבון סכום הפיצויים שייקבע לכם בסוף התהליך. בדרך זאת תקבלו אוויר לנשימה (פיננסית) למספר חודשים. זאת יעשה עבורכם רק עו"ד שיודע מתי ואיך להגיש תביעה שכזאת.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד קרן נדרי – עורכת דין נזיקין בצפון אשר מלווה נפגעים בתאונות דרכים בהליכי מימוש זכויות רפואיות. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בקרית שמונה או עורך דין נזיקין בטבריה – עו"ד קרן נדרי היא הכתובת!