חברת אחסון אתרים אחראית על מתן שטח אחסון בשרתים שלה ותחזוקת שרתים שוטפת על מנת שתוכלו לקבל אתר אינטרנט זמנין ועובד מסביב לשעון. מכיוון שמדובר בעסקים וחבילות שירות, אז יש כמובן הבדלים בין חבורת אחסון אתרים שונות וכדאי להבין היטב מה אתם מקבלים בחבילה שאתם שוכרים.
אחסון אתרים נשמע עבור מרבית בעלי האתרים כדבר של מה בכך, שאיננו חשוב במיוחד וזה רק השטח בו מאוחסן האתר. חבל שכך רבים חושבים כיוון שלחברת אחסון האתרים יש משמעות רבה בהצלחה של האתר שלכם.
מהם ההבדלים בין חברות האחסון?
לרוב, שירותי אחסון אתרים מוענקים ב – 3 תצורות עיקריות:
- שרת שיתופי – זול יחסית אבל עם ביצועים נמוכים, אבטחה ברמה בינונית ומטה ומהירות נמוכה יחסית של טעינת האתר או גלישה בו.
- שרת וירטואלי – השיטה החדשה ביותר שמבוססת על אחסון בענן עם הגדרות אבטחה ברמה גבוהה, הפרדה מאתרים אחרים שיכולים להוביל לנזקים, מערכת ניהול מתקדמת שאפשר להתאים עבור אחסון וורדפרס או אחסון ג'ומלה או כל פלטפורמה מובילה אחרת כדי לקבל ביצועים טובים יותר.
- שרת ייעודי – שרת פיזי גדול וחזק שמתאים רק לאתרים גדולים מאוד עם דרישות מאוד גבוהות של אבטחה, רוחב פס ויכולת לעמוד בעומסים של גולשים. יקר יחסית ודורש תחזוקת שרתים מקצועית.
מה מקבלים במסגרת אחסון אתרים?
כל חברת אחסון מספקת סל שירותים שונה ללקוחות שלה אבל מרבית החברות מתחייבות לפחות לשירותים הללו, ואם לא מצאתם אותם בהצעה שלכם, אז כדאי לחפש חברת אחסון אתרים אחרת.
- תעודת SSL שמסמנת את האתר כמאובטח לגולשים ולמנוע החיפוש גוגל. כמו כן היא מונעת אפשרות של פריצה חיצונית לתקשורת בין הגולש לאתר (מילוי טופס, כרטיס אשראי וכן הלאה).
- גיבויים אוטומטיים על בסיס יומיומי, שבועי או חודשי עם אפשרות של שחזור מסדי נתונים ותוכן האתר במהירות לפי תאריך מבוקש לאחור. יעיל במקרים של פריצה לשרת או טעות אנוש שגורמת נזק משמעותי לאתר.
- כונן אחסון SSD מתקדם ומהיר שיאפשר זמן טעינה מהיר יותר לאתר שלכם וגם גלישה חלקה יותר בין עמודי האתר.
- תמיכה ושירות לקוחות זמינים לא רק בקריאות שירות או מיילים אלא גם טלפונית ו/או באמצעות וואצאפ וכדומה כדי לקבל תגובה מהירה ויעילה בשעת צרה.
- שטח אחסון גדול שיספיק לכם או כזה שתוכלו להתאים בקלות במערכת הניהול שלכם (בעיקר לשרתים וירטואליים). כמו כן אין היום סיבות להגבלת רוחב פס וכדומה.
אחסון אתרים בארץ או בחוץ לארץ?
כאן הדעות יכולות להיות מעט חלוקות אבל אנו נמליץ על כחול-לבן. לא מדובר בפטריוטיות בלבד אלא בכך ששרת בישראל הוא קרוב יותר לגולשים שלכם ולכן זמן התגובה והטעינה של האתר יהיו מהירים יותר ביחס לשרת אחסון אתרים בחוץ לארץ.
בנוסף על כך הבדלי העלויות שהיו משמעותיים בעבר הצטמצמו וכיום מדובר על כמה שקלים בודדים לחודש בתמורה לשירות לקוחות בעברית, זיהוי של מנוע החיפוש שהאתר אכן רלוונטי יותר לישראלים ועוד יתרונות רבים נוספים.
מוזמנים לשקלל את כל היתרונות הללו ולהגיע למסקנות שלכם. אנו אישית נמליץ על שרת אחסון וירטואלי, של חברת אחסון ישראלית ובתנאי שהוא מספק את כל התנאים ההכרחיים לפעילות תקינה ויציבה של האתר שלכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם חברת Sweethome אשר מציעה אחסון אתרים בישראל על גבי תשתית מחשוב ענן פרטית. חברת Sweethome מציעה חבילות אחסון אתרים מגוונות אשר יכולות להתאים לאתרי תדמית, חנויות ואפליקציות ברשת.